top of page
  • mervesevinc

1. Seviye Reiki

Reiki 3 seviye veya Masterlık seviyesi de dahil 4 seviye olarak öğretilir. Her seviyenin uyumlaması, kişinin Ki'yi kontrol etme ve yönlendirme yeteneğini güçlendirir. Bu uyumlamalar aslında Reiki'nin özünü oluşturur.


1. seviye Reiki'de enerjiyi nasıl hissedip yönlendiriceğinizi, eneriyi yönlendirirken kullanacağınız el pozisyonlarını, çakralar , hara çizgisi ve enerji bedeninin özellikleri gibi temel bilgileri öğrenirsiniz.

1.seviye uyumlamayı alan kişi artık bir Reiki uygulayıcısıdır. Daha önce farkında olmadığı yetenekleri ortaya çıkar. "Uyumlama aslında kişiye yeni bir şey vermez; zaten var olan yetenekleri düzenler ve açığa çıkarır. Bu, elektrik tesisatı kurulu bir evde lambanın düğmesini açmak gibidir; şifacı, şifa niyetiyle ellerini koyduğunda ışığı yakar".

1. Seviye uyumlanmasıyla bedenin her seviyede şifalanma süreci başlar.

Uyumlamayı takip eden aylarda fiziksel sağlığı gitgide iyileşir. Reiki 1 şifa uygulamalrında kişi genellikle kendini tedavi eder. "Reiki 1 şifacısı fiziksel olarak yanındaki bir başkasını da tedavi edebilir. Bu tip tedaviye doğrudan şifa denir; şifacı ellerini doğrudan kendi üzerine veya bir başkasının üzerine koyar".


Reiki uyumlaması aldıktan sonra 21 gün boyunca kendinize en az 10 dk bile olsa Reiki vermeniz çok önemlidir. Uyumlanma ile başlattığınız bu pozitif dönüşümü kendinize yapacağınız Reiki seanslarıyla desteklemek şifanın katlanarak artması adına çok önemlidir. 


Bu 21 gün boyunca yeni şeyler deneyimleyeceksiniz. Reiki enerjisi nasıl hissettirir ve nasıl yönlendirilir anlayacaksınız. Kendimden örnek vermem gerekirse, tam anlamıyla ne enerji ne değil benim bunu hissedip ayrımını yapabilmem 9 günümü aldı. Elbette kimi insanda bu daha hızlı gelişir kimin de daha bile geç. Tüm bunlar çok normaldir. İlk 3 gün Reiki yaparken hiçbir şey hissetmedim. Hatta bir noktada ne yaptığımı sorguladım. Fakat yapmaya devam ettim.


Sonra 4. gün yavaş yavaş bedenimde algıladığım bazı hissiyatların sadece Reiki yaparken olduğunun ayrımına vardım. Bu hissiyatlar gitgide gelişti ve 9. günde artık ellerimle Reiki enerjisini aktif kanalize ederken bunun nasıl hissettirdiğinin, vücudumda ne gibi duyumlarının olduğunun farkına varmıştım.


Tüm bunlara ilave olarak psikolojik de bir alışma süreci yaşayacaksınız. Bazı insanlar ilk birkaç gün Reiki yaparken korku veya direnç hissedebiliyor. Zamanla onun kaybolduğunu fark edeceksiniz. Eskiden evde tek başıma uyumaktan çok korkan bir insan olarak Reiki sonrası bu korkum tamamen bitti. 


Ya da 10 gündür Reiki yaptığınızda ruhunuza masaj yapılmış gibi bunun ne kadar huzurlu ve iyi hissettirdiğini algılayacaksınız. Tüm bunlara benzer yaşayacağınız bu farkındalıklar sizin Reiki serüveninizi eşsiz kılacaktır.


Kaynaklar:

Diane Stein, Reiki Esasları

Bronwen and Frans Stiene, The Reiki Sourcebook



bottom of page