top of page
  • mervesevinc

Top 3 Reiki Sorusu



Herkese Reiki Verilir mi?

İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, yanı sıra yiyecekler, objeler, geçmiş ve gelecek olayları şifalandırmak adına reiki herkese ve her şeye verilir. Reiki için hasta ya da kötü hissetmenize gerek yoktur. Örneğin ben düzenli olarak genel iyiliğim için kendime, kedilerime, benden rica eden kanser hastalarına, iş görüşmesine gidenlere, mental berraklık isteyenlere veya doğuma girecek insanlara reiki veriyorum. Görebileceğiniz gibi herkesin reiki isteme sebebi birbirinden farklıdır.


Bununla birlikte reikinin dikkatli uygulanması gereken durumlar vardır. Kalp pili gibi medikal cihaz kullanan kişilerde bazı el pozisyonları değiştirilir. Reiki pratisyeni veya Master'i bunları bilir. Reiki ile ilgili dikkat edilmesi gereken en büyük nokta kişinin bu enerjiyi isteyip istemediğidir. Hiç kimseye iyi niyetle bile olsak rızası olmadan reiki vermemeliyiz. İnsanların özgür iradesine ve evrendeki dengeye saygı duyup kişiler hazır hissettiğinde ve sizden istedikleri zaman reiki verilir.


Kaç Seans Reiki Almalıyım?

Reikide seans ihtiyacı ve sıklığı kişiden kişiye göre değişir. Geleneksel olarak 4 tam seans (her bir seans 40-50 dk arası) önerilir. Benim kendi deneyimlerimden fark ettiğim kimi insan için ayda 1 seans yeterliyken bir diğeri için haftada en az 1 seansın yapılması gerektiğidir. Reikinin yan etkisi yoktur fakat seans sonrasında vücudun bu yeni enerjiyi dengelemesi için zamana ihtiyacı vardır. Çok ciddi bir stres altında değilseniz sık seansa ihtiyaç duymayabilirsiniz. Kanser tedavisi gören, ağır depresyon geçiren, travmatik veya ciddi panik atak yaşayan insanlar reikinin sık tekrarlanmasına daha çok ihtiyaç duyar.


Reiki Sırasında ve Sonrasında Neler Hissedilir?

Herkesin reiki tecrübesi farklıdır. Aynı kişi bile her seansta farklı şeyler tecrübe edebilir. Genelde sıcaklık, soğukluk, esinti, uyuşma, karıncalanma hissi, direnç, rahatlama, ve huzur en çok hissedilenler arasındadır. Derin rahatlama sonucu uyuyakalanlar olur. Psişik algıları açık insanlar ise daha farklı deneyimler yaşayabilir.


Fakat benim gibi ilk reiki seansında hiçbir şey hissetmeyen insanlar da çoktur. Bunun sebebi kişinin vücudunun bu tarz bir enerjiye alışık olmamasıdır. Bu sporda olan kas aktivasyonuna benzer. Kişi kullanmaya alışık olmadığı kaslarıyla yapması gereken egzersizleri düzgün uygulayamaz. Öncelikle bu kasları aktive etmeyi öğrendikten sonra o egzersizlere geçer. Eninde sonunda reiki yaptığım herkes enerjiye alışıp onu kendine göre algılamaya başlar.


Seans bitiminde kendinizi sersemlemiş ya da tam tersi zinde hissedebilirsiniz. Nasıl hissederseniz hissedin belli bir süre tam olarak kendinize gelebilmek için dinlenin. Reiki sonrasında vücuttaki enerjilerin dengelenmesi ve şifanın tam gücünü göstermesi hemen yaşanabileceği gibi birkaç gün de alabilir. Bu süre boyunca duygusal, zihinsel ve fiziksel beden toksinlerden arınır. Size artık hizmet etmeyen statik enerjiler vücudunuzu terk eder. Beden her anlamda temizlenme ve hafifleme yoluna girer.


bottom of page